Jakob Jakobsson 2011-02-22

Introduktion: Jakob behöver ju ingen närmare presentation. Alla vet ju att Jakob har jobbat hårt här i sex år men nu återvänt till Norrland


Hej kamrater.

Jag hoppas att ni haft ett fint sportlov, med massor av skidåkning och dylikt. Här i Övik är sportlovet inte förrän vecka 10.

Det är snart ett halvår sedan jag lämnade Lagmansgymnasiet för en tjänst på Komvux i Örnsköldsvik.

På Lagman jobbade jag från och med hösten 2004 till och med augusti 2010. Det vill säga drygt sex år. Jag började som vikarie i matematik och fysik på teknikprogrammet. Jag vikarierade för Bengt Andreasson som tagit tjänstledigt för att arbeta med vindkraftsutbyggnaden.  Trots att sex år inte är särskilt lång tid, hann jag med att följa två teknikklasser till examen, och lärde känna många arbetskamrater. Ovanför min arbetsplats hade jag under några år två tänkvärda citat: ”Vadå svårt? Det är bara att lära sig!” och ”Hur skall det gå med den garanterade undervisningstiden?”  Jag tycker att tiden på Lagman var mycket bra och gemenskapen på Torsgårdsskolan, där jag hade min arbetsplats, var mycket trevlig. Torsdagsfikat och Janne Bergs ordvitsar är något som man inte glömmer i första taget...

För en dryg vecka sedan var jag på konsert med Euskefeurat. Euskefeurat är band från Piteå med bland annat Ronny Eriksson (känd från TV). Ni kanske har hört ”Pessimistkonsulten” som är en av deras äldre hits. Konserten bestod av låtar från de senaste två skivorna och några vitsar som Ronny drog mellan låtarna. Jag tyckte att det var en bra konsert och rekommenderar er att gå och lyssna på Euskefeurat. Ett låtexempel, som är från Svegs folketshus 19/4 2010 finns på:

http://www.youtube.com/watch?v=iPkBSaNBRjU

Förra veckan måndag till onsdag var jag på referensgruppsmöte för de nationella proven i matematik. Trots att jag som lärare använt mig av de nationella proven ganska flitigt, visste jag ganska lite om vilket arbete som nedlagts. Det var en nyttig erfarenhet att vara med vid konstruktionen av ett utkast.

Som de flesta av er vet så skall ju gymnasieskolan förändras till hösten. Ett av de ämnen som kommer att förändras mest är matematiken, i och med att det blir tre spår i de första två kurserna. Det har gjort konstruktionen av de nationella proven mer komplicerad. Som jag förstod det kommer det att vara ett obligatoriskt nationellt prov på vart och ett av de tre spåren på kurs ett.

På Komvux kommer vi att införa förändringen från och med hösten 2012. Det innebär att vi blir ett år senare med de lägre matematikkurserna men att vi blir först med att införa de högre.

Och så vädret:

I lördags hade vi – 30 grader, det är bra för karaktären som jag brukar säga. Nu är det bara – 10 grader och snöfall.

Annars är det bra med mig och jag hoppas att allt är bra med er. Jag planerar att komma ner till Vara och hälsa på någon gång under vecka 10. Kanske att det kan bli ett torsdagsfika…?

Ha det bra

/Jakob Jakobsson

 

 

Jakob som uppskattad guide både i Polen och Tjeckien

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0